Wedstrijdjudo

Bij Judoteam IJsselmond is het heel goed mogelijk deze sport als wedstrijdsport te beoefenen. Wij willen als Judoteam zo goed mogelijk (gaan) presteren op regionaal en nationaal niveau. Dit proberen we te realiseren op verschillende manieren. Naast de algemene (techniek)trainingen die op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag gegeven worden, bieden wij als Judoteam ook de mogelijkheid om als wedstrijdjudoka meer uit de training te halen, door in leeftijdsgroepen te werken aan je vaardigheden. Dit gebeurt op de nieuw ingestelde Regionale wedstrijdtraining -12 jaar in onze dojo De Maten 6 Kampen op vrijdag van 16.00 uur tot 17.00 uur en in onze dojo Oosterholtseweg IJsselmuiden op woensdag van 16.30 uur tot 17.45 uur 11-13 jaar en van 17.45 tot 19.00 uur -15/+15 jaar. Tijdens deze trainingen worden specifieke wedstrijdtechnieken onderwezen, je judoconditie wordt op peil gebracht en je gaat vooral, en dat is toch waar het om gaat, veel wedstrijdjes maken tegen veel tegenstanders.

Doel van deze trainingen is om veel met andere judoka’s te trainen en ervaring op te doen voor wedstrijden. Naast de trainingen kijken we of we een aantrekkelijk wedstrijdprogramma kunnen maken, waarin voor alle judoka’s op verschillend niveau voldoende goede wedstrijden zitten. Op de toernooien is er altijd een trainer aanwezig om te coachen. Vooral voor de beginners is dit van belang zodat zij, en hun ouders, na een paar keer goed weten wat hen te wachten staat. De toernooien worden plaatselijk georganiseerd in Kampen/IJsselmuiden (puntentoernooi en clubkampioenschappen), in de regio (Hasselt, Dronten, Lelystad, Hoogeveen, Ommen, etc.) en Nationaal (door heel Nederland). Teamwedstrijden worden gedaan en tot nu toe met goed gevolg! De trainers kijken altijd naar het niveau van deelnemers en wedstrijden voordat zij beslissen of iemand zich kan inschrijven voor een toernooi. Veel judoka’s van onze selectie behalen prijzen bij de Oost-Nederlandse kampioenschappen.

Bij deze opsomming denk je misschien wel: Is het dan alleen maar serieus? Nee hoor, we trainen hard, maar we vinden het plezier tijdens de trainingen en wedstrijden ook heel belangrijk. Af en toe leuke dingen doen met elkaar hoort daar zeker bij. Dat varieert van een leuk spel voor een vakantie tot een spetterend eindfeest aan het eind van het seizoen. Ook wordt er jaarlijks een judokamp georganiseerd. Lijkt je dit wat? Ben je gewend om te judoën en hard te trainen? Kom dan gerust eens langs en doe mee. Stuur ons een berichtje via “contact” en de trainer zal contact met je opnemen. Tot ziens op de judomat!