Judoteam IJsselmond

Stichting Judoteam IJsselmond bestaat uit wedstrijdjudoka’s van Maruseru judo en Sportcentrum Sonnenberch en is opgericht in januari 2017.

 Als initiatiefnemers  van Judoteam IJsselmond hebben wij gemeend door samen met alle wedstrijdjudoka’s uit te komen als één team en ook als zodanig als één team te trainen, wij binnen de judosport in dit deel van Overijssel van toegevoegde waarde kunnen zijn.

De Stichting Budosporten Jetze van Dijk is opgericht in 1966 en in April 2020 overgenomen door Maruseru Judo . In het najaar van 1993 is de judo begonnen in IJsselmuiden onder de naam Argendos IJsselmuiden, wat later veranderd werd in Judoteam Sonnenberch .

Wij willen als Judoteam IJsselmond een toegevoegde waarde zijn en blijven om onze wedstrijdjudoka’s naar een hoger plan te brengen, zowel regionaal als nationaal. Dit tot en met de judoka’s -18 jaar. De breedtesport willen we zeker niet vergeten en zullen gerichte acties gaan uitzetten om deze te promoten en uit te breiden.

Verder wordt er getraind in 2 dojo’s. Dojo  Sportpark de Maten 6 in  Kampen en Dojo Oosterholtseweg 18b IJsselmuiden.

Natuurlijk is er niet alleen het judo, maar organiseren we ook allerlei andere activiteiten zoals  judokamp, BBQ, avond4daagse in de zomer, trainingsstages, clubkampioenschappen.Deze activiteiten zijn voor zowel wedstrijdjudoka’s als breedtesportjudoka’s.