Verslag NK-18 Tilburg en Kamper sportverkiezing

Verslag NK-18 Tilburg en Kamper sportverkiezing

Judoteam IJsselmond kan terugkijken op een mooi judo weekend. Bij het NK – 18 jaar waren er zes deelnemers die zich via het dk geplaatst hadden voor het toernooi. Daarnaast was er vrijdag de kamper sportverkiezing waar Joost Daamen voor genomineerd was.

Nico van Rijn (- 73kg) en Marthijn Girbes (-66kg) wisten allebei een keer tot winst te komen met mooie scores. Maar er was ook tweemaal verlies wat einde toernooi betekende.

Jay Mossel en Sil Wijnsma kwamen beide uit in de klasse – 55kg. Beide judoka’s maakten spannende potten en wisten tweemaal knap tot winst te komen. Helaas bleken de oudere judoka’s nog net een maatje te groot.

Maartje Daamen ( -57kg) was erg sterk aan het judoen. En kwam na een vrij lot en eenmaal winst tot kwartfinale. Deze ging helaas snel verloren. Daarna herpakte Maartje zich knap en plaatste zich voor de partij om het brons door tweemaal te winnen met vol punt. In de partij om het brons was Maartje aan de winnende hand maar landde ongelukkig in de ogen van de scheidsrechters. Helaas voor Maartje werd ze gediskwalificeerd. Een zuur einde aangezien ze echt het betere van het spel leek te hebben.

Amber Weiland (+70kg) begon prima in haar klasse door vlot 2x tot winst te komen met ippon. Daarna was er verlies van de latere finalist. Amber moest even de knop omzetten en kwam twee tot winst en plaatste zich voor de partij om het brons. Hierin maakte ze twee mooie wazari’s en werd zo derde van Nederland. Een prachtige prestatie!

De trainers kijken tevreden terug op het judo wat de judoka’s hebben laten zien. Zeker gezien vier van deze judoka’s nog twee jaar in de leeftijdscategorie mogen uitkomen.

Daarnaast was er vrijdag avond de sportverkiezing van de gemeente Kampen. Joost Daamen was genomineerd voor jeugdsporter van Kampen. Joost werd uiteindelijk 3e in deze categorie.