Teamtoernooi -12 en 15 jaar Markelo

Judoteam IJsselmond sterk aanwezig op het teamtoernooi van District Oost NL te Markelo.

Tijdens het jaarlijks teamtoernooi -12 en -15 jaar te Markelo, District Oost Nederland, waar voor de kampioenen in de Ippon klasse (alleen 1e plaats) het NL kampioenschap lonkt deed Judoteam IJsselmond goede zaken.

S ’morgens de aftrap met de -12 jaar. 1 x Yuko (beginnersteam) en 1 x Ippon (gevorderdenteam) waren ingeschreven.

Het Yuko team moest 2 wedstrijden spelen daar er enkele teams afgezegd hadden. De eerste werd met 5-0 gewonnen en de tweede met 4-1 verloren. Het team werd terecht 2e.

Ippon team Judoteam IJsselmond had een slechte start en verloor de eerste ronde met 5-0 van Thag. De tweede werd verloren met 3-2 van Shoganai waarna werd gewonnen van Nippon met 3-2. De vierde partij werd echter verloren met 4-1 van JPT/SJO combinatie waarbij de laatste partij weer werd gewonnen van Judoschool Lelystad met 3-2. Omdat alles dicht bij elkaar lag qua punten werd ons Ippon team vijfde.

S ’middags mochten de -15 jaar aantreden. Ook hier hadden we een Yuko en een Ippon team op de benen gebracht.

Ook hier bij het Yuko team enkele afzeggingen van andere teams. Het Yuko team speelde 2 wedstrijden en beide werden met overmacht gewonnen waarbij ons Yuko team terecht 1e werd en kampioen is van Oost NL.

Bij de Ippon klasse moesten er 4 wedstrijden worden gespeeld. De eerste partij werd gewonnen van Nippon met 3-2 en de tweede van Thag met 5-0 en de derde tegen combinatie Wehl/jpt en sjo werd met 5-0 verloren waarna de laatste partij tegen combi sgoganai/lelystad weer werd gewonnen met 4-1.

Door dit resultaat werd het Ippon team 2e vandaag. Een goed resultaat.