Succes op DK -15 jaar Markelo

4 NK tickets op Oost-Ned kampioenschap in Markelo

Vier judoka’s van Judoteam IJsselmond hebben zich weten te plaatsen voor het NK -15 jaar in Leek. De beste vier judoka’s van elke gewichtsklasse mogen uitkomen op het NK.

Moos Wijnsma (-46kg) begon prima met twee snelle overwinningen. In de spannende halve finale kwam hij net te kort. In de partij om het brons was Moos goed bij de les en wist met een sterke pakking tot een mooie score te komen, gevolgd door een houdgreep. Een bronzen medaille voor Moos.

Hugo Sterk (-34kg)begon prima aan het toernooi en kon door snel te reageren een houdgreep maken. De finale partij was spannend maar daarin bleek zijn tegenstander met tweemaal wazari te sterk. Wel een verdiende zilveren medaille voor Hugo.

Valentijn Perluka (-38kg) begon goed maar verloor uiteindelijk ongelukkig zijn eerste partij. Hij herpakte zich echter knap en won vier partijen op rij met fel judo. De partij om het brons werd ook met overtuiging gewonnen met snelle schouderworpen. Ook brons voor Valentijn.

Gretha van Rijn (-57kg) had een prima dag. Ze wist drie partijen met ippon te winnen met sterke heupworpen. Er werd eenmaal verloren met een houdgreep. Een verdiende zilveren plak voor Gretha.

Timo Steen, Frank Boerman, Lorenzo Piening , Renzo van Dijk en Bernardo van den Berg streden allen voor wat ze waard waren maar kwamen nog te kort voor een podiumplek.