Recreatief judo

Bij Judoteam IJsselmond kunt je heel goed terecht voor het beoefenen van de judosport, ook als je niet echt aan wedstrijden mee wilt doen. Houdt uw kind van stoeien? Dan is judo zeker wat voor hem/haar.

Judo is als sport zeer veelzijdig en de uitdaging is dan ook om de tegenstander uit balans te brengen. Daarvoor leer je allerlei technieken, zowel op de grond als staand. Judo is ook zorgen voor elkaar door elkaar te helpen bij het leren vallen op de juiste manier, rekening houden met het niveau van je trainingspartner en je zelf (af en toe) te laten werpen. Is uw zoon/dochter niet zo goed in het opkomen voor zichzelf? Vindt uw zoon/dochter het moeilijk om om te gaan met competitie? Doordat drie van de vier trainers ook werkzaam zijn in het onderwijs en deze zaken bespreken, kennen wij veelal de problematiek die dat met zich meebrengt en kunnen wij uw kind helpen te ontdekken of judo misschien wat voor hem/haar is. Rekening houden met de ander, duidelijkheid, maar ook de gezelligheid binnen de judosport, zijn  voor deze kinderen vaak goede redenen om zich thuis te voelen op de judomat. Voor de recreanten zijn er naast de trainingen ook andere leuke activiteiten welke georganiseerd worden, zoals: een judokamp voor jeugdjudoka’s, meedoen aan de jaarlijkse wandelvierdaagse waarbij op de laatste dag iedereen in judopak loopt, clubkampioenschappen, beginnerstoernooien (t/m groene band) in de regio en de jaarlijkse afsluiting van het seizoen met bijv. een BBQ en spelletjes. Doorstromen van recreatief judo naar wedstrijdgericht judo is mogelijk en gebeurt ook vaak. Zeker als iemand de smaak te pakken krijgt, stroomt hij/zij nog wel eens door naar de vrijdagtrainingen, waar extra aandacht gegeven wordt aan de voorbereiding op wedstrijden.

Zwarte band ook voor de recreant?? Jazeker!!
Wil jij nou eindelijk die zwarte band eens halen, zonder de verplichting van wedstrijden? Dan kan dat ook. Naast de normale training waarin al veel technieken worden aangeleerd, wordt er op maandagavond  van 20.30 tot 22.00 uur en woensdagavond van 20.30 tot 22.00 uur in Kampen en op donderdagavond in IJsselmuiden van 20.30 tot 21.30 uur de mogelijkheid gegeven voor kata-training/zwarteband training. Samen met een maatje ga je een periode trainen en herhalen, net zo lang tot je het heel goed beheerst. Die training omvat alle elementen die specifiek geoefend moeten worden voor het behalen van je zwarte band. Eén of meerdere trainers zijn er dan om aanwijzingen te geven.