Open Twentse en Kersttoernooi.

Judoteam IJsselmond was vandaag aanwezig op zowel de Open Twentse als het Kersttoernooien in Hoogeveen.

In Hoogeveen kwamen 15 judoka’s in actie en 12 behaalden er een podium plaats.

1e prijs: Kaan Özkan, Xander van Dijk, Aron van de Pol, Janick van Dijk

2e prijs: Beau Burm, Gijs Woonink, Guus Bottenberg,

3e prijs: Finn Cremer, Kjelt Cremer, Syon Bakker,

4e prijs: Mikai de Vries, Selyna Meijer

Joost Eikelenboom was goed op dreef, maar viel net buiten de prijzen in een sterk bezette poule. Ook Ivar Diender had pech doordat hij een blessure opliep en toen moest afhaken in de strijd om het brons.

Collin van Heerde kwam moeilijk tot scoren en daarbij viel de beslissing dan ook nog eens de andere (lees richting de tegenstander) kant op.

De judoka’s hebben allemaal veel wedstrijden kunnen maken met daaruit voor iedereen wel een opdracht waar ze mee aan de slag kunnen in de trainingen voor de komende wedstrijden. Dat varieert dan van meer aanvallen, worpen combineren, links-rechts werken tot een meer tactische opdracht voor de gevorderde judoka.

Conclusie: mooie judodag, mooi judo gezien en lekker veel prijzen.

Op de Open Twentse kwamen drie judoka’s in actie bij de leeftijdsgroep tot 17 jaar. Het toernooi geldt als selectie moment voor de Judobond. Keano de Vries maakte twee goede partijen maar kon de winst net niet naar zich toe trekken. Frank Boerman kwam tweemaal tot winst in de klasse tot 73 kg. In de verliezersronde bleek een Duitse tegenstander te sterk met een overname. Silvan Wierenga wist vijf wedstrijden te winnen met gevarieerd judo. Hij wist de strijd om het brons te bereiken maar verloor hier nipt op straffen en werd 5e in de klasse tot 60kg.

Op dag 2 in Enschede een mooie zilveren 🥈plak voor Puck Stoel in de klasse -63kg/-15 jaar. Alleen de Nederlands kampioen bleek te sterk in de finale. Xander van Dijk -66kg/-15 jaar liet vandaag ook mooi judo zien maar kwam na vier partijen net te kort voor het brons. Steven van Ommen maakte ook 4 partijen en eindigde als 7e bij de senioren tot 66kg.