NK teams -18 jaar en Randoricompetitie op 08-12-2018

Judoteam IJsselmond vandaag op 2 fronten actief bezig. NK teams -18 jaar voor de gevorderden en voor de nieuwe lichting de Randori competitie.

NK teams -18 jaar

Het combinatie team IJsselmond/ Bijsterbosch was vandaag present op het NK teams -18 jaar in Almelo.

Het dames team begon met een vrijlot en wist ondanks dat ze een gewicht misten in de kwartfinale Theo Meijer sport te verslaan met 3-2. In de halve finale bleek Nijmegen te sterk. En ook in de partij om het brons was ondanks goede strijd het team uit Rotterdam een maatje te groot. De meeste dames mogen nog een jaar meedoen op dit niveau en mogen tevreden zijn met een 5e plaats.

Bij de heren waren er twee teams samengesteld. Team 2 begon met 5-2 verlies tegen Den Haag. In de herkansing was het enorm spannend tegen de korte maar werd er in de beslissende partij met 4-3 verloren. Team 1 begon met 4-3 winst op Arnhem. Vervolgens werd er van de latere nr 2 uit Heerenveen. In de herkansingen bleek de korte uit Rotterdam ook met 5-2 net te sterk.

Het was mooi om de beleving en de aanmoedigingen bij de judoka’s in deze twee teams te zien. Daarnaast kunnen bijna alle judoka’s nog één of meerdere jaren mee in deze leeftijdsklasse. Op naar volgend jaar!

En natuurlijk vergeten we de nieuwe aanwas ook niet.

8 December 2018 3e Randori competitie

Ruim 60 jeugdige judoka’s van Judoteam IJsselmond speelden vandaag weer mooie potjes judo in de dojo van Sportcentrum Sonnenberch. Voor iedereen was er weer een mooie medaille en zijn weer een stapje dichter bij het fel begeerde wedstrijd judoka diploma gekomen.

In Februari staat de 4e ronde gepland.