NK -18 jaar succesvol voor Judoteam IJsselmond.

Maartje Daamen is 2e van Nederland geworden in de klasse -57kg/-18 jaar. Na een vrijlot werd er met ippon gewonnen van de Lang uit Zuid Holland. In de kwartfinale was er een verlenging van vier minuten die gewonnen werd op straffen. De halve finale werd tegen Snijder gewonnen met een prachtige ippon. In de finale tegen Wagemakers uit Nijmegen werd er door beide dames fel gestreden. Helaas werd er na ruim een minuut verloren met een verwurging. Uiteraard een hele mooie prestatie om als 2e van Nederland te eindigen. En loon na veel trainen en hard werken.

Jasper Kalter begon zijn NK sterk in de klasse -73 kg en stond na tweemaal winst in de kwartfinale waar er verloren werd van de latere kampioen. In de herkansingen kwam Jasper niet tot winst en werd 9e.

Nico van Rijn kwam ook uit in de klasse -73kg maar kon ondanks kansen niet tot winst komen.

Jay Mossel -66kg verloor de openings partij maar kwam tot winst met ippon in de herkansingen. Daarna werd er verloren op straffen.

Floor Daamen -63kg kon in de openings partij een voorsprong niet vasthouden. In de herkansingen was er snel winst met ippon. Helaas werd de partij daarna na veel strijd verloren met wazari.

Moos Wijnsa deed het prima als 1e jaars bij de -18 jaar tot 50kg. Na de verloren openingspartij kwam hij nog twee rondes verder in de herkansingen maar verloor van een judoka met meer ervaring.

De coaches kijken zeer tevreden terug op het NK. Een prachtige prestatie voor Maartje vandaag. Daarnaast mogen alle jongens volgend jaar ook nog meedraaien in deze leeftijdsklasse.