NK -18 jaar Leek

Verslag NK -18 jaar

In Leek stonden 5 judoka’s namens Judoteam IJsselmond op de mat. Jay Mossel en Jos Melisie hebben alles gegeven maar het was helaas niet genoeg voor een winstpartij. Beide heren mogen nog drie jaar in deze leeftijdsklasse uitkomen en hebben al mooi wat ervaring op dit hoge niveau mogen op doen.

Floor Daamen verloor haar eerste partij tegen de latere nr.3. In de verliezers ronde was er winst met een mooi combinatie van worpen. De wedstrijd erop was ze er dichtbij maar moest het verlies nemen. Ook Floor mag nog twee jaar meedoen bij de -18 jaar.

Amber Weiland die net terug komt van een elleboog blessure begon de eerste wedstrijd goed en won vrij snel met ippon. Daarna tegen de latere nr.1 Marrit Kamps. Amber had geen antwoord op haar sterke pakking en verloor op shido’s. In de herkansing ronde herpakte Amber zich prima en won tweemaal op rij met mooie worpen. Tegen Leonie Sok begon ze prima maar een foutje met een offerworp zorgde ervoor dat ze in de houdgreep genomen werd. Helaas einde toernooi voor Amber. De teleurstelling was groot maar ook dat hoort bij judo. Volgend jaar heeft ze nog een kans.

Joost Daamen begon gelijk tegen een sterke tegenstander. Het werd een slooppartij met een goldenscore van drie minuten. De scheids vond het helaas nodig om een shido uit te delen waar niet iedereen het mee eens was. Extra knap was het hoe Joost zich wist te herpakken in de herkansing. Er werden maarliefst vier partijen gewonnen met allemaal verschillende worpen. Dit gaf vertrouwen in de strijd om het brons tegen Fennema. Deze judoka stond bij veel meetmomenten op het podium maar de heren waren aan elkaar gewaagd, en de beslissing moest in de golden score vallen. Hierin maakte Joost een prachtige wazari met uchi-mata waarmee het brons werd gewonnen. Een super prestatie voor Joost en een beloning voor de vele training uren. Namens alle trainers gefeliciteerd!