Markelo-Assen en Kampen

Judoteam IJsselmond op 3 fronten actief

Vandaag, zaterdag 14 april, was het weer raak. In Assen werd het 41e bartjetoernooi georganiseerd. Op dit pittige toernooi stond IJsselmond sterk te judoën. In totaal vergaarde IJsselmond hier 12 podium plekken.

Eerste plaatsen waren weggelegd voor: Jay Mossel en Sil Wijnsma.

Tweede plekken zijn verdiend door: Jos Melissie, Syon Bakker en Maartje Daamen.

Derde plekken zijn behaald door: Luca Raciti, Hugo Sterk en Daan Westerbrink.

Vierde plekken waren voor: Beau Burm, Steven van Ommen, Xander van Dijk en Valentijn Perluka.

In Markelo was IJsselmond ook actief op de Oost Nederlandse Kampioenschappen -12 jaar. Hier werd vanwege de grote poules gewerkt met een afval systeem.Tweemaal verliezen betekende uitschakeling.

Keano de Vries (-38kg) wist in een poule van 25 judoka’s een mooie zilveren medaille te veroveren. Viermaal werd er gewonnen op weg naar de finale met tactisch judo en mooie worpen. Ook in de finale waren er kansen maar werd er nipt op een straf punt verloren.

Jacco de Lange (-34) wist in een poule van 35 judoka’s ook knap de finale te behalen door viermaal op rij te winnen met mooie ippons. Alleen de finale werd verloren met een houdgreep. Wel knap gedjudood in de grootste poule van de dag.

Puck Stoel (-44kg) ging in haar klasse bij de meiden ook prima van start door met een winstpartij te beginnen. Helaas werd er verloren van de latere kampioen. Om het brons werd er gewonnen met een mooie grond techniek gevolgd door een houdgreep. Een mooie bronzen plak voor Puck.

Daarnaast waren er een vijf judoka’s met èèn of meerdere winst partijen maar kwamen ze net niet op het podium. Zo werd Jesse van Werven 5e en verloor nipt om brons. Khosi Palland en Rafael Piening werden knap 7e. Joost en Otto Scheepstra stonden beide goed te judoen maar kwamen niet binnen de top 10. Al met al een succesvol toernooi.

In Kampen werd hard gewerkt aan de toekomst. De groep -10/-12 jarigen trainde gezamenlijk onder leiding van Marcel Kuyer om de wedstrijdtechnieken onder de knie te krijgen en ook mee te kunnen doen voor de prijzen zoals vandaag in Assen en Markelo.

Al met al weer een druk judoweekend voor judoteam IJsselmond, waar ouders, coaches en judoka’s zeer trots op mogen zijn.