Judoteam IJsselmond komt sterk voor de dag in Markelo bij de Districtskampioenschappen -12 jaar en -18 jaar

DK -12 jaar Markelo

3 jongens en 2 meiden kwamen vandaag in actie op de districtskampioenschappen in Markelo.

Esther Meyer uitkomend in de klasse tot 36 kg werd kampioen met spetterende punten en beëindigde al haar partijen voortijd op Ippon.

Syon Bakker -34kg haalde solide de finale maar kon zijn favoriete spel niet spelen. Een mooie zilveren medaille voor hem.

Marijn Wind veroverde knap het brons in de klasse tot 30kg

Seleyna Meyer en Thomas van de Belt wisten nog wel een wedstrijd te winnen maar kwamen tekort voor de medailles.

DK -18 jaar Markelo

Drie NK tickets voor Judoteam IJsselmond.

Op de districts kampioenschappen van Oost-Nederland hebben drie judoka’s zich weten te plaatsen voor het NK-18 jaar.

Jasper Kalter werd overtuigend kampioen in de klasse tot 81 kilo door vier partijen met prachtige punten te beslissen.

In de klasse tot 73 kilo wist Lou Holterman zich na een verloren halve finale knap te herpakken en scoorde een prachtige ippon in de strijd om het brons.

Valentijn Perluka uitkomend in de klasse tot 50 kilo scoorde in de beslissende partij om het brons tweemaal wazari met een lage schouderworp.

Deze drie judoka’s mogen zich op 29 februari mengen in de strijd om de medailles op het NK in Den Haag.