Judoka’s uit Kampen en IJsselmuiden op 3 fronten actief vandaag,

1e Open Twents kampioenschap Enschede.

Acht judoka’s streden in Enschede op de Twente Open om de medailles.

Het toernooi is een meetmoment voor de judoka’s -18 jaar om geselecteerd te worden voor Europese toernooien.

Jasper Kalter wist met twee mooie winst partijen op rij de kwartfinale te behalen maar kwam vervolgens niet meer tot winst. Maartje Daamen ging elke partij fel van start en won drie maal op rij met ippon. De halve finale was spannend maar werd verloren met een armklem van de latere kampioen. In de partij om het brons werd er gewonnen met een spectaculaire uchi-mata (heupworp).

Met deze prestatie heeft Maartje zich goed in de picture gejudood.

Veel van onze overige deelnemers wonnen enkele potten maar kwamen nog niet in de buurt van het podium.

Met 26 judoka’s waren we aanwezig bij het 35e Kersttoernooi te Hoogeveen.

Na veel mooi judo en leuke paertijen te hebben gezien gingen de trainers met een goed gevoel naar huis. De judoka’s namen maar liefst 15 prijzen mee naar huis en enkele zaten dicht bij het podium.

Locatie 3 was bestemd voor de examenkandidaten van Stichting Budosporten van Dijk.

Trainer Marcel had maar liefst een 100% score vandaag. Met 7 kandidaten die allemaal hun 1e of 2e Dan behaalden met mooi en strak judo.