Ippon Trophy Antwerpen

Vier medailles in Antwerpen voor Judoteam IJsselmond.

Op de Ippon Trophy in Antwerpen zijn vier medailles behaald. Voor de Belgen is dit een ranking toernooi, en dat was te merken aan de poules die sterk bezet waren. Na een poulefase mochten de beste twee judoka’s door in een knock-out fase.

Lou Holterman (-66kg) begon met een verliespartij maar won vervolgens met ippon en werd tweede in de poule. Vervolgens werden er drie partijen op rij gewonnen om vervolgens de finale met een mooie til worp te beslissen. Goud voor Lou.

Sil Wijnsma (-73kg) begon scherp aan het toernooi met drie overwinningen op rij. In de halve finale werd de golden score gewonnen met een houdgreep. In de finale bleek zijn tegenstander met drie straffen te sterk. Zilver voor Sil.

Jay Mossel (-73kg) begon gelijk met een zware partij maar won deze in de golden score. Twee partijen verder stond Jay in halve finale die verloren werd. Brons voor Jay.

Jasper Kalter (-81kg) wist zich met twee prachtige ippons door de poulefase heen te judoën. In de halve finale was het spannend tot in de golden score die nipt verloren werd. Brons voor Jasper.

Moos Wijnsma, Floor Daamen, Renzo van Dijk en Silvan Kats konden helaas nog niet in de buurt van het podium komen. Een mooie dag voor IJsselmond met goed judo en mooie resultaten! Het volgende toernooi voor de -18 jaar is het internationale toernooi in Venray.