Internationaal toernooi Venray 2017

3 Bronzen medailles voor Judoteam IJsselmond op International Tournament Venray 2017

De judoka’s van Judoteam IJsselmond hebben mooie prestaties geleverd op het sterk International bezette Toernooi te Venray. Judoka’s van allerlei Nationaliteiten waren present.

7 judoka’s op Zaterdag in Venray

Keano de Vries -38kg/12 jaar wist knap van een Duitse tegenstander te winnen moest helaas tegen de latere Zwitserse kampioen waar werd verloren en ook de herkansingen werd verloren van een sterke Canadees. Mooie ervaring voor de nog jonge Keano.

Silvan Kats en Moos Wijnsma -46kg/-15 jaar waren beiden de eerste ronde vrijgeloot. Silvan verloor de 2e ronde, wist nog wel een pot te winnen van een Duitser maar moest tegen de Fransoos Gridaine zijn meerdere erkennen. Moos verloor 2 partijen waar er zeker kansen waren op meer, Moos mag nog een keer terug komen in deze leeftijdsklasse.

Sil Wijnsma en Jay Mossel -50kg/-15 jaar wonnen beiden meerdere potten in de voorrondes, mis ging het voor Sil in de kwartfinale en de herkansingen werden na een slooppartij verloren, een 9e plaats voor Sil. Jay verloor ook zijn kwart finale maar wist zich na 3 winstpartijen knap terug te knokken naar de finale mat waar met geconcentreerd judo de kleine finale werd gewonnen BRONS voor Jay.

Lou Holterman -55kg/-15 jaar kwam na een vrijlot sterk voor de dag, achtereenvolgend worden een Duitser en een Zwitser uitgeschakeld en alleen Van Oostrum was in de halve finale te sterk, om brons maakte Lou binnen een minuut een knetter van een ippon en mocht meteen door naar de huldiging.

Jasper Kalter -60kg/-15 jaar begon sterk aan het toernooi met een snelle ippon op een Duitser, de volgende tegenstander is de Nederlands kampioen waar nipt van word verloren en ook na een winst partij in de herkansingen gaat het mis en is een 9e plek het resultaat.

Joost ging op Zondag na een vrij lot prima van start door binnen 10 seconden te winnen van zijn Duitse tegenstander. In de kwartfinale werden er twee mooie wazari’s gescoord. In de halve finale kwam Joost nog wat kracht te kort en verloor met de minimale score. Om het brons herpakte Joost zich prima en pakte de winst binnen een minuut. Een geslaagd weekend voor Judoteam IJsselmond wat met drie medailles op dit sterk bezette toernooi mooie prestaties heeft neergezet.

Daarnaast hebben de judoka’s die (net) geen prijs hebben behaald ook laten zien dat ze prima mee kunnen met dit niveau. Een goede afsluiting van het wedstrijdseizoen!