Internationaal toernooi Veendam

Zaterdag 23 september stond voor Judoteam IJsselmond weer in de agenda om met 26 judoka’s af te reizen naar Veendam.

Daar vonden de internationale Veendammer judowedstrijden plaats, met deelnemers uit Nederland, België, Duitsland en Engeland.

Voor het IJsselmond was dit het eerste toernooi in dit seizoen en na vier weken trainen. Dan is het altijd weer spannend voor zowel judoka als trainers en ouders hoe zo’n eerste wedstrijd gaat. Voor de één betekent het nl. starten in een zwaardere gewichtsklasse en voor de ander is het gewoon een nieuw seizoen. Voor weer een ander is het een oefentoernooi op weg naar belangrijke kampioenschapswedstrijden of is dit het eerste grote toernooi.

Om negen uur staan de eersten klaar en moeten ze meteen laten zien dat ze erbij horen want één verliespartij betekent herkansing en twee keer verliezen is einde toernooi. Joost Daamen judood met een opdracht om nieuwe technieken te oefenen en weet desondanks als eerste te eindigen. Jacco de lange, Jay Mossel, Jasper Kalter ( nieuw in deze gewichtsklasse!), Floor Daamen behalen de tweede plaats. Lou Holterman eindigt in een sterke poule verdienstelijk als derde evenals Nico van Rijn, Jos Meliesie en Khosi Palland. Lesley Sneelooper doet voor het eerst na één jaar weer mee met een toernooi en laat meteen zien dat hij het nog niet verleerd is ondanks dat hij net niet in de prijzen valt.

Lukas Otten, timo Steen, Mia ten Heuvel, Thomas van de Haar, Silvan Kats, Moos Wijnsma, Sil Wijnsma, Brain Dennebos, Luuk Sneeloper, Keano de Vries, Syon Bakker, Marthijn Girbes, Marieke van den Berg, Dirk van den Berg en Steven van Ommen vallen helaas buiten de prijzen. Waarbij moet worden opgemerkt dat Steven wel één van de sterkst bezette poules had. Door in de voorrondes twee keer een volledige partij uit te judoën, inclusief een golden score, werd zijn uithoudingsvermogen zodanig op de proef gesteld dat hij bij de strijd om de derde plaats al uitgeput aan de strijd begon. Doordat het ook in deze partij gelijk opging werd de partij beslist door de fysiek net iets sterkere tegenstander en moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats.

Een mooie start van het seizoen voor Judoteam IJsselmond dus in Veendam en in Hardenberg staat over veertien dagen het volgende toernooi op het programma.