Internationaal toernooi Veendam

Zeven prijzen voor Judoteam IJsselmond in Veendam

Judoteam IJsselmond heeft tijdens het internationale toernooi in Veendam zeven podium plaatsen behaald bij het 1e toernooi na de vakantie.

Bij de jeugd tot 10 jaar wist Syon Bakker in de klasse tot 30 kg prachtige scores te maken. Met fel judo wist hij na vijf winst partijen het zilver te veroveren.

Nico van Rijn en Thomas van der Haar (-18 jaar/-73kg) kwamen uit in een grote poule en kwamen elkaar na enkele winst partijen tegen in de halve finale. Thomas won in de laatste secondes met ippon. In de finale gaf Thomas goed partij maar moest genoegen nemen met het zilver. Nico pakte het brons na een golden score van 8.30 minuut!

Lou Holterman (-18 jaar/-66kg) kwam uit in de grootste poule van de dag. Na enkele winstpartijen werd de halve finale nipt verloren van een sterke Deense judoka. In herkansingen wist Lou zich door een winst partij op de Nederlands kampioen alsnog in de medailles te judoën. Ook Maartje Daamen (-63kg/-18 jaar) liet sterk judo zien pakte na drie winst partijen verdiend het brons.

Bij de senioren tot 66 kg draaide Steven van Ommen enkele mooie partijen. Met twee hele lange golden scores en prachtige punten wist hij het brons te veroveren. Enrico Last kwam uit bij de senioren tot 81 kilo. Er was als eerst een verlies partij maar er werden vervolgens met slim judo drie partijen op rij gewonnen. Brons voor Enrico.

Jos Meliesie,Timo Steen, Keano de Vries, Floor Daamen, Puck Stoel Silvan Wieringa, Jay Mossel, Marthijn Girbes, Jasper Kalter, Raphael Piening, Lorenzo Piening, Moos en Sil Wijnsma kwamen ondanks enkele hele mooie partijen en ippons helaas nog tekort voor het podium.