Internationaal Residentietournooi Den Haag

Driemaal prijs op residentie toernooi Den Haag

Op het internationale Residentie toernooi hebben de judoka’s van Judoteam IJsselmond mooie prestaties geleverd.

Op zaterdag wist Jasper Kalter met veel overtuiging kampioen te worden in de klasse – 66kg/-15 jaar. Alle partijen werden met verschillende scores beslist. Een knappe overwinning in een deelnemersveld van 15 judoka’s.

Lou Holterman kwam uit in de klasse – 60kg/-15 jaar in een poule van 22 judoka’s. Hij bereikte met sterk judo finale en trof een Engelsman die met wazari te sterk was. Een mooie tweede plaats voor Lou.

Steven van Ommen behaalde in de klasse tot – 60kg/-21 jaar met sterk judo een bronzen medaille in een poule van 6 judoka’s.

In de – 55kg/-15 jaar waren er meerdere winstpartijen Jay en Sil in een poule van 48 judoka’s. Jay werd 7e en Sil 9e.
Moos en Luuk winnen beide een partij maar kwamen niet bij het podium in de buurt.

Op zondag was het de beurt voor de judoka’s in de leeftijdscategorie – 18 jaar.

Dit toernooi geldt als meetmoment voor de kwalificatie van Europese toernooien. Veelal poules van rond de 50 judoka’s.
Jos Meliesie had een valse start en maakte in de herkansing een goede pot maar kon net niet tot winst komen. Maartje Daamen, Lesley Sneeloper en Marthijn Girbes wisten allemaal twee keer tot winst te komen met mooie scores maar kwamen niet in de buurt van het podium.

Floor Daamen kwam wel goed uit en startblokken en wist na driemaal winst op rij de halve finale te behalen. Deze ging helaas snel verloren. Om het brons was er de voorsprong maar helaas werd deze niet vast gehouden en was een 5e plaats het hoogst haalbare. De coaches zijn zeer tevreden over het judo en de ontwikkeling van onze judoka’s.