Internationaal Residentie toernooi Den Haag

Residentie toernooi Den Haag

Op zaterdag kwam de leeftijdsklasse -15 jaar en -21 jaar in actie op het internationale residentie toernooi in Den Haag. Steven van Ommen maakte enkele zware partijen in de klasse tot 66 kilo waarbij alleen van de latere kampioen werd verloren. Een mooie bronzen plak was het resultaat. Hugo Sterk had ook een prima dag in Den Haag. Hij judoode in de klasse -38 kg zes wedstrijden en verloor alleen een golden score van ruim drie minuten. Hugo behaalde een bronzen medaille in deze grote poule. Jesse van Werven en Keano de Vries wisten beide een winstpartij te behalen maar verloren daarna. Floor Daamen kon helaas niet tot winst komen. Vandaag is het de beurt aan de -18 jaar.

1x goud en 1x brons op dag 2 Den Haag

Op het residentie toernooi in Den Haag hebben de judoka’s van IJsselmond prima prestaties geleverd. Het toernooi geldt voor de -18 jaar als meetmoment voor uitzendingen naar de Europa cup wedstrijden. De beste judoka’s van Nederland waren dan ook present.

Jay Mossel uitkomend in de klasse -73 kilo had een geweldige dag. De eerste potten hadden de tegenstanders geen antwoord op het hoge tempo van Jay. Na een mooie ippon in de kwartfinale werd de halve finale een slopende partij. Pas diep in de golden score werd er gewonnen op straffen. De finale werd beslist met een wazari in de laatste 5 seconden van de wedstrijd. Jay kampioen! In dezelfde poule kwamen Sil Wijnsma en Lou Holterman niet goed uit de start blokken en verloren de eerste partij. In de herkansingen wisten ze allebei nog vier partijen te winnen en eindigden beide als 7e.

Jasper Kalter begon prima in de klasse tot 81 kilogram. Met verschillende technieken wist hij zich vlot voor de halve finale te plaatsen. Daarin werd helaas snel met ippon verloren. Om het brons scoorde Jasper al snel een wazari met een heupworp. Het restant van de wedstrijd was erg spannend maar Jasper wist zijn voorsprong vast te houden. Brons voor Jasper!

Moos Wijnsma kwam in de ochtend in actie in de klasse tot 60 kilo. Het krachtsverschil bleek nog te groot, Moos kon nog niet tot winst komen.

Al met al een succesvol weekend voor IJsselmond. De coaches waren zeer tevreden met het judo en de prestaties van de judoka’s.