Friesche masters Stiens

Verslag Friesche Masters Stiens

Judoteam IJsselmond heeft twee gouden plakken in de wacht weten te slepen bij de Friesche Masters in Stiens.

Sil Wijnsma wist in de klasse tot -50 kg/-15 jaar in een poule van 33 tegenstanders met mooie scores en gevarieerd judo de finale te halen door alles met ippon te winnen. In de finale kwam Sil op achterstand maar met een prima focus wist Sil een perfect getimde worp te maken en vol punt te scoren. Jay Mossel was ook op dreef in deze klasse en verloor de halve finale op de grond. Om het brons wist Jay zich goed te herpakken en won de partij met judo op hoog tempo en scoorde een mooie wazari.

Lou Holterman (-55kg/-15 jaar)was in zijn klasse met over de 20 deelnemers prima op dreef. Elke partij werd met een andere techniek beslist. Tegen de nr.5 van Nederland was het spannend maar in de golden score bleek Lou te sterk. Zowel in de halve finale als de finale wist Lou met overmacht de partij naar zich toe te trekken en werd verdiend kampioen.

Floor Daamen (-57/-18 jaar) begon ook prima en wist met scherp judo en twee winstpartijen de finale te behalen. Hierin waren er kansen maar een achterstand kon helaas niet goed gemaakt worden. Wel hard gewerkt en er alles aan gedaan!

Zo ook Jacco de Lange. Hij was bij de jongens -30kg/-10 jaar lekker bezig en maakte veel scores met verschillende technieken. De halve finale werd nipt verloren. Maar om het brons stond het hele scorebord vol en werd het afgemaakt met een houdgreep. Klasse!

Daarnaast kwamen William, Timo, Twan, Joost, Moos, Reamon, Marthijn, Jos en Jasper in actie. Velen kwamen tot èèn of meerdere winstpartijen maar kwamen nog net te kort voor het podium. Uiteraard is er door deze judoka’s ook weer veel geleerd.