Ede en Groningen 3 juni 2023

Judoteam IJsselmond was zaterdag 3 juni actief op zowel het ‘Heide Toernooi’ (Ede) als in Groningen bij het mix-teamtoernooi.

In Ede kwamen 14 judoka’s in actie verdeeld over de hele dag. En dat van de hele dag kun je letterlijk nemen. De organisatie kwam langzaam op gang en voor ieder nieuw blok kwam er iets tijd bij. Uiteindelijk meer dan anderhalf uur voordat het laatste blok startte. Zodoende werd het voor sommige judoka’s een lange zit voor ze met de eerste wedstrijd konden starten.

Toch waren de wedstrijden zelf van een mooi niveau en onze judoka’s konden wat dat betreft de uitdaging goed aangaan.

Een 1e prijs was er dan ook voor: Selyna Meiyer, Marcus Kobtsev

De zilveren medaille was er voor Puck Stoel, Xander van Dijk, Zeger Woonink,

De bronzen medaille was er voor Silvan Wierenga

Gijs Woonink kan de ‘pech-van-de-dag-prijs’ in ontvangst nemen want na een spannende strijd tussen meerdere judoka’s in één poule stond Gijs samen met nog twee jongens gelijk in gewonnen wedstrijden, gelijk aantal punten én ze hadden allemaal van elkaar gewonnen. Dan kun je eigenlijk niets anders dan opnieuw tegen elkaar judoën. Helaas besloot de organisatie vanwege ‘tijdgebrek’ om lootjes te trekken en zo te bepalen wie naar de finale mocht. Dat viel voor Gijs dus net de verkeerde kant uit en zo werd een medaillekans om zeep geholpen.

Alle andere judoka’s lieten in sommige wedstrijden zien dat ze op de goede weg zijn qua aanvallen, verschillende technieken proberen en in staat zijn om aanwijzingen op te volgen. Helaas was dit net niet genoeg om in de prijzen te vallen. Volgend keer weer een stukje beter!

https://studio.youtube.com/video/tNay2VkQrg4/edit

https://studio.youtube.com/video/XLh77Rut0_4/edit