DK -15 jaar zaterdag 16 maart Markelo

3 judoka’s plaatsen zich voor het NK -15 jaar op 6 April te Leek.

Eerst waren de dames aan de beurt om te laten zien dat ze naar het NK wilden op 6 april in Leek. Marith van Hierden en Mia ten Heuvel behaalden in hun klasse (-52kg) een 2e en een 3e plaats, waarmee ze zich plaatsten voor het NK.

Daarna was het de beurt aan de jongens. Met een groep van negen begonnen de wedstrijden om de medailles in de verschillende gewichtsklassen. Hugo Sterk (-38kg), Joost Eikelenboom(-42kg), Silvan Wierenga(-42kg), Lorenzo Piening (-42kg), Milan Eenkhoorn (-50kg), Daniël Hofstede (-50), Jesse van Werven (-50kg), Timo Steen(-50kg), Frank Boerman(-55kg).

Milan en Timo kwamen helaas niet tot winst in hun eerste jaar in deze leeftijdsklasse. Frank en Lorenzo wisten beide één partij te winnen, maar moesten na twee keer verlies toch constateren dat ze vandaag tekort kwamen in hun klasse. Jesse begon met een verliespartij, maar kwam daarna sterk terug met drie winstpartijen op rij, waarna een medaille in het zicht kwam. Helaas werd de vijfde partij verloren, maar hij kan tevreden zijn met het judo wat hij heeft laten zien in zijn eerste jaar in deze klasse.

Joost en Silvan begonnen beide sterk met twee winstpartijen waarna ook voor hen een medaille in het zicht kwam. Daarvoor was minimaal nog één winstpartij nodig, maar dat lukte net niet met twee keer verlies op rij. Toch hebben ze verdienstelijk gejudood.

Hugo Sterk begon heel goed met drie keer winst op rij en stond daarmee in de finale. Een medaille was zeker, maar de kleur nog niet. Na ruim een uur wachten werden de finales gespeeld en dat pakte niet goed uit voor Hugo. Hij kon zijn aanvalswapen niet gebruiken want de tegenstander had hem onder controle. Hugo verloor de finale, maar kan trots zijn op zijn zilveren medaille en zijn welverdiende NK plaatsing op 6 April.

Al met al een mooie dag met drie verdiende NK-plaatsen