Districtkampioenschappen Markelo groot succes.

Zaterdag 16 februari was een topdag voor stichting Judoteam ijsselmond.

In Markelo werden de Districtskampioenschappen -12 jaar en -18 jaar gejudood.

Met maar liefst 10 district medailles gingen we huiswaarts.

Judoteam IJsselmond heeft op de Oost-Nederlandse kampioenschappen tot 12 jaar maar liefst 4 medailles behaald.

In de klasse -42 kilo kwamen Xander van Dijk en Thomas v/d Belt uit en werden met overtuigend judo 1e en 2e.
In de klasse -34 kilo kwam Rafael Piening uit in een poule met maar liefst 22 deelnemers. Rafael werd heel verdienstelijk 3e.
In de klasse -44 kilo kwam Puck Stoel uit bij de meisjes en werd ook zeer verdienstelijk 3e.

Helaas kwamen Syon Bakker en Luca Burm net wat tekort om tot een goed resultaat te komen.

Judoteam IJsselmond heeft op de Oost-Nederlandse kampioenschappen tot 18 jaar maar liefst zes medailles behaald. Dit toernooi geldt als plaatsingstoernooi voor NK.

In de klasse -73 kilo werd Jasper Kalter zeer overtuigend kampioen door alles met ippon te winnen. Nico van Rijn had een valse start met verlies in de eerste ronde maar kwam sterk terug en pakte het brons. Sil Wijnsma werd 5e in deze poule.

In de klasse -57 kilo werd Maartje Daamen verdiend kampioen. Alle tegenstanders werden met mooie ippons verslagen.

Jay Mossel won het zilver in de klasse -66 kilo. De halve finale werd knap gewonnen na een hele lange golden score. Maar in de finale bleek zilver het hoogst haalbare. Lou Holterman eindigde als 7e in deze poule.

Moos Wijnsma trof niet een hele grote poule. Maar werd als 1e jaars -18 jaar knap 3e in de klasse -50 kilo. Floor Daamen had in de klasse tot 63 kilo een zware halve finale maar herpakte zich om het brons. Dirthe van Hierden werd 5e in deze klasse.

Valentijn Perluka en Thomas van der Haar kwamen ondanks hard werken nog niet in de buurt van het podium.

Op 9 maart komen alle medaille winnaars uit op het NK -18 jaar in Den Haag. De judoka’s zullen nog een paar goede trainingen afwerken om hier zo goed mogelijk voor de dag te komen.