Beilen 25 maart 2023

Judoteam IJsselmond heeft zaterdag met 25 judoka’s deelgenomen aan het ‘Lente Toernooi’ In Beilen. 6 opstappers (beginnende wedstrijdjudoka’s) en 19 gevorderde wedstrijdjudoka’s in totaal.

De eerste judoka’s begonnen om 09.00 uur met de wedstrijden en daarbij werden meteen enkele prijzen gescoord. Vervolgens werd in de loop van de dag de prijzenpot alleen maar groter.

Voor de opstappers is het soms een eerste toernooi buiten de eigen Dojo om en daarmee wordt het meteen spannend: vreemde omgeving, scheidsrechters in pakken, onbekende judoka’s en waar moet je zijn? De aandacht van de coaches is er dan ook vooral op gericht om ze langzaam te laten wennen aan wedstrijden in grote sporthallen, met net iets andere regels dan in je eigen zaaltje.

Een 1e prijs was er voor: Beau Burm, Moryah Bakker, Silvan Wierenga, Gijs Woonink,

De zilveren medaille was voor: Marthijn Girbes, Ruben Bruggink, Esther Meijer, Finn de Vries, Aron van de Pol, Zeger Woonink, Isa van de Pol

Brons was er voor: Kaan Zkan, Luuk Boerman, Finn Cremer, Selyna Meijer, Fince de Wit

Maar ook de judoka’s die niet in de prijzen vielen lieten vaak goed, aanvallend, judo zien en maakten daarmee stappen vooruit in hun judospel. Winnen is leuk, maar ontwikkelen zeker net zo belangrijk. Vandaag was Luuk Boerman ook voor het eerst als ‘coach’ bij de wedstrijden vanaf de vroege ochtend aanwezig. En het is mooi om te zien dat eigen wedstrijdjudoka’s met meer ervaring dan ook weer klaar staan voor de jongste jeugd!