Anbergen toernooi Hardenberg

Hardenberg 7-10-2017

Zaterdag stonden de judoka’s van Judoteam IJsselmond vanaf 8.00 uur paraat om deel te nemen aan het Anbergen toernooi in Hardenberg. Een Internationaal judotoernooi met deelnemers uit meerdere landen.

Voor de jongste deelnemers uit de leeftijdscategorie -10/-12 jaar was dit hun eerste toernooi voor dit seizoen. Voor sommigen betekent dit starten in een andere leeftijdsgroep en in een andere gewichtsklasse, met daarin ook weer andere tegenstanders. Spannend hoe je er dan voor staat in zo’n nieuwe indeling. Voor Syon Bakker (3e prijs), Jesse van Werven (2e prijs), Mia ten Heuvel(3e prijs), Khosi Palland (3e prijs) en Jacco de Lange( 3e prijs) betekende het in ieder geval dat het wedstrijdseizoen goed begonnen is.

Voor de anderen was de start nog niet zo succesvol, maar ook zij lieten af en toe mooi en goed judo zien en konden zo ook zeker tevreden zijn met de vooruitgang.

De leeftijdsgroep -15/-18 jaar is al weer verder in de voorbereiding op hun seizoen na zeven weken en daarvoor was dit een mooie gelegenheid om eens te kijken of ze op de goede weg (terug) zijn. Bij Sylvan Kats (2e prijs), de broers Sil en Moos Wijnsma (beide 2e prijs), Steven van Ommen (2e prijs), Jay Mossel (1e prijs) en Jasper Kalter (1e prijs) betaalde zich een flinke trainingsperiode uit in een mooie, soms zwaar bevochten, podiumplek. Voor de ander was dat nu niet mogelijk. Iedereen in deze leeftijdscategorieën bereidt zich gaandeweg voor op de meetmomenten, districtkampioenschappen en eventueel een NK. En al dit soort toernooien zijn er dan ook om je daarop voor te bereiden en te kijken waar nog aan gewerkt moet worden om (nog) beter te worden. Een podiumplek is daarmee in deze fase van het seizoen ook niet het belangrijkste, maar er wordt ook gekeken naar vooruitgang in het creëren van scoringskansen en uitbreiden van je verschillende aanvallen.

Al met al een mooi judotoernooi voor het judoteam.