Almelo en Kampen

Judoteam IJsselmond was vandaag (1april) weer actief op twee fronten:

Allereerst was er het Puntentoernooi in Kampen. Daar werden veel wedstrijden gemaakt door de jongste deelnemers. In totaal verschenen er 135 judoka’s op de mat uit Kampen/IJsselmuiden en omgeving.
Dit toernooi is voor de beginnende (wedstrijd) judoka’s en daarbij gaat het niet alleen om het winnen van prijzen, maar vooral om het scoren van punten. Bij elke 50 punten een medaille en bij 250 punten een mooie trofee.
Hier hebben we weer veel mooie partijen gezien en wellicht dat er weer een aantal judoka’s binnenkort doorstroomt naar de JBN-toernooien en ook daar net zo mooi judo zullen laten zien.

In Almelo stond het 6e Internationale Urenco Toernooi op het programma. 26 judoka’s van Judoteam IJsselmond deden hier mee voor de prijzen. En dan is het natuurlijk altijd leuk dat je ook eens daadwerkelijk tegen een buitenlander op de mat staat te judoën. In grote poules werd er gestreden om het eremetaal. Dat betekent dat er vaak met een afvalsysteem wordt gewerkt. Dit houdt in dat je na één verliespartij meteen in de verliezersronde terecht komt en geen winnaar meer kunt worden. Een derde (en soms een tweede) plek is dan nog het hoogst haalbare.

Voor vier judoka’s gold dat ze vandaag geen enkele verliespartij hadden en dus rechtstreeks naar een verdiende 1e plaats stoomden: Jay Mossel, Floor Daamen, Joost Daamen en Enrico Last.

Een goede tweede plek was er vandaag voor Thomas van de Haar. Hij was één van de judoka’s die zich terug knokte naar het podium na een verlies in de voorrondes.

Renzo van Dijk, Lucas Otten, Jasper Kalter en Lou Holterman behaalden een mooie bronzen plak na een flink aantal wedstrijden waarin ze diep moesten gaan om de prijs binnen te slepen.

De andere judoka’s waren gemotiveerd en lieten zien dat ze nog moeten groeien qua techniek en tactiek om mee te doen voor de prijzenpot. Toch is dit dè manier om dat voor elkaar te krijgen: judoën tegen sterke tegenstanders en dan af en toe verliezen, maar wel nieuwe technieken proberen!

Al met al een zeer geslaagde dag voor Judoteam IJsselmond, powered by: Jetze van Dijk en Sonnenberch