Adler Cup Frankfurt am Main

14 judoka’s van Judoteam IJsselmond hebben de lange reis naar Frankfurt gemaakt om daar deel te nemen aan de Adler Cup. Met 2700 deelnemers uit maarliefst 30 landen was dit voor onze judoka’s natuurlijk een prachtige ervaring. Het geduld van zowel de judoka’s als ouders werd wel behoorlijk op de proef gesteld met lang wachten tussen de partijen door. Maar zo was er ook de tijd om elkaar als team aan te moedigen tijdens de partijen.

In het ochtend blok waren er veel spannende partijen waarin Thomas van den Belt, Xander van Dijk en Hugo Sterk één of meerdere partijen wisten te winnen. Maar in deze grote poules was dit nog niet genoeg voor het podium. Finn Cremer mocht na vijf wedstrijden zelfs judoën voor het brons. Hierin werd nipt verloren in de golden score en eindigde 5e in zijn klasse. Timo Steen, Silvan Wieringa en Lorenzo Piening hadden pech. Ze zaten in zo’n grote poule dat de organisatie had besloten dat alleen de verliezers van de finalisten een herkansing kregen. Na één wedstrijd waarin ze hard hebben gestreden zat het toernooi er helaas al op. Keano de Vries en Raphael Piening mochten wel twee partijen judoën maar kwamen ondanks goede strijd niet tot winst.

In de avond was het de beurt aan de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Daarin kwamen Jos Melisie en Moos Wijnsma helaas niet tot winst. Jasper Kalter verloor tegen de latere kampioen en won in de herkansing nog een mooie pot. In de poule -73 wisten Jay Mossel en Sil Wijnsma na zes wedstrijden een 7e plaats te behalen. Lou Holterman verloor na drie keer winst de halve finale van een sterke Duitser. Uiteindelijk mocht Lou om 22.00 uur s avonds de allerlaatste partij van de dag draaien om het brons. Ver in de golden score werd deze spannende wedstrijd gewonnen op straffen. Een zeer verdiende bronzen plak voor Lou.