Adler cup Frankfurt am Main zaterdag 17-11-2018

Drie medailles op Adler Cup Frankfurt

Tijdens de Adler cup in Frankfurt zijn er drie medailles in de wacht gesleept door Judoteam IJsselmond. Opvallend was het grote aantal verschillende nationaliteiten op dit toernooi. Het zorgde voor grote poules met hoog niveau judo in een mooie ambiance.

Hugo Sterk mocht in zijn gewichtsklasse (-34 kg) met 10 judoka’s de strijd aangaan. De openingswedstrijd werd verloren van de latere kampioen uit Rusland. In herkansingen kwam Hugo echter sterk terug met een mooie ippon tegen een Tjechische tegenstander. Om het brons was er een spannende wedstrijd die gewonnen werd door twee maal wazari. Brons?voor Hugo.

Floor Daamen (-63kg/-18 jaar) begon prima met een winstpartij op een Griekse judoka met Ippon. Daarna werd nipt verloren met ippon van de latere kampioen. In de herkansingen was Floor op dreef en knokte zich naar het door ? alles te winnen met ippon.

Maartje Daamen (-57kg/-18 jaar begon tegen een sterke Duitse tegenstander maar won knap met een armklem. Twee snelle winstpartijen verder stond Maartje in de finale tegen een Griekse judoka die met wazari net te sterk was. Zilver ? voor Maartje.

Lou Holterman (-66kg/-18 jaar) was dichtbij een medaille. Na enkele winstpartijen werd de halve finale gehaald die verloren werd van de latere kampioen. Om het brons werd een hele spannende partij zuur verloren en werd 5e.

Daarnaast wisten Jasper Kalter (-73kg/-18 jaar) en Keano de Vries (-40kg/-12 jaar) een 7e plaats te behalen.

Daarnaast verschenen Jos Melisie, Syon Bakker, Marthijn Girbes, Sylvan Kats, Sil Wijnsma, Moos Wijnsma, William Grolleman en Jay Mossel op de mat. De meesten wisten één of meerdere partijen te winnen maar kwamen nog niet in buurt van het eremetaal. De coaches hebben genoten van de strijd die alle judoka’s geleverd hebben.