42e Bartje toernooi Assen

Zaterdag 13 april was Assen de plaats voor de judoka’s.

Hier vond het 42e Bartje Judotoernooi plaats.

In het 1e blok kwamen Selyna Meyer, Syon Bakker, Armando Piening, Valentijn Perluka en Moos Wijnsma aan de beurt. Er werd flink gestreden in grote poules waar het niveau opvallend hoog bleek. Helaas bleven de prijzen uit.

In het tweede blok waren Rafaël Piening, Hugo Sterk, Keano de Vries, Lorenzo Piening, Sylvan Kats, Jesse van Werven, Timo Steen en Daniël Hofstede de judoka’s die aantraden op de mat. Keano kwam terug van een lange ziekte/blessure periode en draaide een paar goede wedstrijden. Rafaël start sterk en houdt dat alle wedstrijden vol zodat hij terecht eerste wordt. Hugo Sterk begint met een verliespartij, maar komt daarna terug met een goede serie winstpartijen zodat hij de prijzen in het zicht houdt. Net voor de verdeling van de podiumplaatsen verliest hij zijn partij en daarmee zijn kans op een derde plek. Alle andere judoka’s van dit blok kwamen tot één of meerdere winstpartijen, maar kwamen niet in de buurt van het podium.

Het derde blok was voor Esther Meijer, Sil Wijnsma, Lou Holterman en Jay Mossel. De jongens zaten helaas bij elkaar in één poule. Daardoor zouden ze elkaar tegen kunnen komen in het afvalsysteem waarmee gewerkt werd. Zij begonnen goed met twee winstpartijen per persoon. Daarna werd het moeilijker en Lou was daarvan het eerste “slachtoffer”. Jay en Sil kwamen steeds verder, maar moesten ook een verliespartij incasseren. Jay kwam daarna nog tot de vierde plaats en Sil werd verdiend derde.

Het vierde en laatste blok werd de start van Mia ten Heuvel en Xander van Dijk. Mia had het moeilijk en kwam niet tot winst. Xander ging als nummer twee van de voorronde naar de winnaarspoule. Daar werd gestreden voor de prijzen. Xander moest er hard voor werken en de eerste partij ging gelijk op. De scheidsrechter wees bij een gelijke stand de tegenstander aan als winnaar. De tweede partij begon goed met veel druk door Xander, maar een duidelijke score door Xander werd vervolgens niet gegeven. De tegenstander scoorde vervolgens wel en pakte daarmee de winst. Toch pakte Xander een verdiende derde plek in Assen.

Al met al wisselende resultaten in dit sterk bezette toernooi. Er is dan ook genoeg informatie verkregen waarmee de judoka’s aan de slag kunnen in de trainingen de komende tijd.